Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Img_left100000/100000BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Img_left100000/100000BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Img_left100000/100000BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:52 pm

    2 Parça bütün kuzu beli
    Yarım çay kaşığı kekik
    Kırık tane karabiber, biberiye
    2 Diş kıyılmış sarımsak
    4 Adet renkli süs biberi
    2 Adet patlıcan
    250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları
    Zeytinyağı
    Tuz
    Sos için :
    2 Litre soğuk su
    1 Adet iri kıyılmış havuç
    1 Adet iri kıyılmış pırasa
    1 Adet orta boy kuru soğan
    3 Diş sarımsak
    Maydanoz kökleri
    1 Adet defne yaprağı
    Tane karabiber
    Margarin





    Hazırlanışı
    eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın.
    Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin.
    Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın.
    180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin.
    Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın.
    İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın.
    Sebzelerin rengi değişene dek kavurun.
    Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin.
    Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
    Ağır ateşte 3 saat kayanatın.
    Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.)
    Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun.
    Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
    Çatalla ezerek, püre haline getirin.
    Çok az zeytinyağı ekleyin.
    Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın.
    Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin.
    Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 3:14 pm