Misafir


    ACU ÜSÜLÜ KUZU BACAĞI

    Paylaş
    avatar
    bucocukdeli



    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 23
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    100000/100000  (100000/100000)
    SEVİYE:
    100000/100000  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    100000/100000  (100000/100000)

    ikon ACU ÜSÜLÜ KUZU BACAĞI

    Mesaj tarafından bucocukdeli Bir Cuma Kas. 07, 2008 9:39 pm

    Malzemeler
    4 Adet Kuzu İncik
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Salça
    12 Adet Arpacık Soğanı
    2 Adet Çarliston Biber
    2 Adet Domates
    Tuz
    Kızartmak için Sıvı Yağ


    Yemeğin Tarifi
    öncelikle sıvı yağı tavaya alın. Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin.
    Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
    Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.


    _________________
    нєя ∂єℓι вιяgυη αкιℓℓαηιя

      Forum Saati Salı Ocak 22, 2019 11:31 am