Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    HAMSİ BUGLAMA

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    HAMSİ BUGLAMA 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    HAMSİ BUGLAMA Img_left100000/100000HAMSİ BUGLAMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    HAMSİ BUGLAMA Img_left100000/100000HAMSİ BUGLAMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    HAMSİ BUGLAMA Img_left100000/100000HAMSİ BUGLAMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon HAMSİ BUGLAMA

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:54 pm

    1 Kg hamsi
    3 Adet orta boy soğan
    1 Adet limon
    3 Adet domates
    2 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Demet maydanoz
    8-10 Adet defne yaprağı
    Tuz, karabiber
    1 Çay bardağı su
    1 Adet yağlı kağıt veya alüminyum folyo


    Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkartıp bol suda iyice yıkayın.
    Hafifçe yağladığınız tepsiye balıkları bir sıra halinde dizin.
    Üzerine halka halka doğradığınız soğanları dizin.
    Soğanların üzerine yuvarlak kestiğiniz domatesleri ve incecik doğradığınız maydanozu ilave edin.
    En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin, defne yapraklarını aradaki boşluklara sıkıştırın.
    Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
    Tepsinin ağzına yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu kapatıp orta ısılı fırında pişirin.
    Hamsi buğulamayı fırından alıp soğutmadan yeşil salata ile servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 1:54 pm