Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ICLİ HAMSI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ICLİ HAMSI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ICLİ HAMSI Img_left100000/100000ICLİ HAMSI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ICLİ HAMSI Img_left100000/100000ICLİ HAMSI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ICLİ HAMSI Img_left100000/100000ICLİ HAMSI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ICLİ HAMSI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:57 pm

    1 Kg hamsi
    4 Adet orta boy soğan
    1 Demet maydanoz
    Yarım limon suyu
    Tuz, karabiber
    1 Su bardağı un
    1 Su bardağı sıvıyağ
    3 Adet yumurta



    Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
    Sularını süzerek bekletin.
    Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
    Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
    Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
    Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
    Yeşil salata ile servis yapın

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 12:51 pm