Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    KALKAN TAVASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    KALKAN TAVASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    KALKAN TAVASI Img_left100000/100000KALKAN TAVASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    KALKAN TAVASI Img_left100000/100000KALKAN TAVASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    KALKAN TAVASI Img_left100000/100000KALKAN TAVASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon KALKAN TAVASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:10 pm

    10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
    Taze çekilmiş karabiber
    1 Adet limonun suyu
    Yarım su bardağı ayçiçek yağı
    Yeteri kadar tuz ve un


    Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
    Hafif derince bir kaba yerleştirin.
    Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
    Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
    Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
    Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
    Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
    Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 11:28 am