Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    OZEL SOSLU BALIK

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    OZEL SOSLU BALIK 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    OZEL SOSLU BALIK Img_left100000/100000OZEL SOSLU BALIK Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    OZEL SOSLU BALIK Img_left100000/100000OZEL SOSLU BALIK Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    OZEL SOSLU BALIK Img_left100000/100000OZEL SOSLU BALIK Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon OZEL SOSLU BALIK

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:13 pm

    400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
    2 Adet yumurta
    2 Çorba kaşığı un
    Yarım su bardağı süt
    3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    1 Diş sarımsak
    2 Dal maydanoz
    Kızartmak için sıvıyağ
    Süslemek için birkaç limon dilimi
    Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
    Tuz



    Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
    Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
    Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
    Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
    Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
    Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
    Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
    Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
    Çevirerek iki tarafını kızartın.
    Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
    Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
    Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

      Forum Saati Cuma Mayıs 17, 2024 6:22 am