Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    SUPRİZ HAMSI TAVA

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    SUPRİZ HAMSI TAVA 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    SUPRİZ HAMSI TAVA Img_left100000/100000SUPRİZ HAMSI TAVA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    SUPRİZ HAMSI TAVA Img_left100000/100000SUPRİZ HAMSI TAVA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    SUPRİZ HAMSI TAVA Img_left100000/100000SUPRİZ HAMSI TAVA Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon SUPRİZ HAMSI TAVA

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:16 pm

    Yarım kg hamsi
    4-5 Adet taze soğan
    1-2 Adet havuç
    2 Adet yumurta
    3-4 Dal maydanoz
    3-4 Dal dereotu
    2-3 Çorba kaşığı un
    Kızartmak için yeterince sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Arzuya göre limon


    Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını çıkarıp bol suda yıkayıp süzün.
    Havuçları kazıyıp yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
    Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
    Yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
    Balıkları una bulayıp yağı kızdırın.
    Yağı kızdırdığınız teflon tavaya balıkların baş kısımları tavanın ortasına galecek şekilde aralıksız ve yuvarlak biçimde döşeyin.
    Hazırladığınız harcı balıkların üzrine döküp, kaşık yardımı ile her tarafına yayın.
    Balıkların alt yüzleri kızarınca bir kapak yardımı ile şeklini bozmadan çevirerek diğer yüzlerini de kızartın.
    Bu arada yağı az gelirse kenarından yeterince ilave edin.
    Kızartma işlemi bitince bozmadan büyükçe bir servis tabağına alın.
    Arzuya göre limon sıkarak sıcak servis yapın

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 11:41 am