Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    TEREYAGLI TURNA BALIGI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    TEREYAGLI TURNA BALIGI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    TEREYAGLI TURNA BALIGI Img_left100000/100000TEREYAGLI TURNA BALIGI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    TEREYAGLI TURNA BALIGI Img_left100000/100000TEREYAGLI TURNA BALIGI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    TEREYAGLI TURNA BALIGI Img_left100000/100000TEREYAGLI TURNA BALIGI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon TEREYAGLI TURNA BALIGI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:17 pm

    Yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında 1 adet turna balığı
    200 gr tereyağı
    2-3 Adet taze sarımsak
    Yarım su bardağı beyaz şarap
    1 Adet havuç
    1 Adet kuru soğan
    2 Adet karanfil tanesi
    Yarım su bardağı sirke
    1 Tatlı kaşığı tuz
    1 Çay kaşığı karabiber


    Geniş bir tencerenin içine 2 litre su, üzerine 2 karanfil tanesi, saplanmış kuru soğan, doğranmış havuç, sirke, tuz ve karabiber koyup, kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
    Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın.
    Bu arada ayıklayıp, temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
    Balığın pişip, pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin.
    Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın.
    İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde, şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp, sıcak tutun.
    Kabın içine tereyağını ilave edip, kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın.
    Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 7:12 am