Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    KATILIK DOLMA

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    KATILIK DOLMA 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    KATILIK DOLMA Img_left100000/100000KATILIK DOLMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    KATILIK DOLMA Img_left100000/100000KATILIK DOLMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    KATILIK DOLMA Img_left100000/100000KATILIK DOLMA Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon KATILIK DOLMA

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:37 pm

    Yarım kilo orta yağlı kıyma
    250 gr köftelik bulgur
    2 Adet soğan
    5-6 Adet sivri biber
    Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber
    2 Kilo kabak
    3 Diş sarımsak
    1.5 Su bardağı sıcak su
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kasesi yoğurt
    1 Tutam kuru nane



    Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
    Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.
    Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.
    Kabakları yıkayıp, temizleyin.
    2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.
    Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.
    Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
    Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
    Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.
    Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
    Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.
    NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebi

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 4:39 am