16 Adet pazı yaprağı
1 Kilo bakla
500 gr taze bezelye
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı fesleğen
1 Adet limon kabuğu rendesi
1.5 Kahve fincanı tereyağı
2 Demet taze soğan
Tuz, karabiber
Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayın.
Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletin.
Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurun.
Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırın.
Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alın.
Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzün.
İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştirin.
Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayın.
Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölün.
Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene dek sote edin.
Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
1 Kilo bakla
500 gr taze bezelye
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı fesleğen
1 Adet limon kabuğu rendesi
1.5 Kahve fincanı tereyağı
2 Demet taze soğan
Tuz, karabiber
Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayın.
Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletin.
Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurun.
Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırın.
Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alın.
Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzün.
İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştirin.
Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayın.
Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölün.
Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene dek sote edin.
Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.