Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    SEBZELİ PAZI BOHCASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    SEBZELİ PAZI BOHCASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    SEBZELİ PAZI BOHCASI Img_left100000/100000SEBZELİ PAZI BOHCASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    SEBZELİ PAZI BOHCASI Img_left100000/100000SEBZELİ PAZI BOHCASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    SEBZELİ PAZI BOHCASI Img_left100000/100000SEBZELİ PAZI BOHCASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon SEBZELİ PAZI BOHCASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:46 pm

    16 Adet pazı yaprağı
    1 Kilo bakla
    500 gr taze bezelye
    1 Su bardağı pirinç
    1 Çay bardağı fesleğen
    1 Adet limon kabuğu rendesi
    1.5 Kahve fincanı tereyağı
    2 Demet taze soğan
    Tuz, karabiber



    Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayın.
    Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletin.
    Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurun.
    Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırın.
    Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alın.
    Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzün.
    İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştirin.
    Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayın.
    Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölün.
    Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene dek sote edin.
    Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin.
    Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:12 am