Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Img_left100000/100000BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Img_left100000/100000BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Img_left100000/100000BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon BİBERİYELİ KUZU DUDU SARMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli Salı Eyl. 23, 2008 5:55 pm

    1 Adet kuzu budu
    1 Tatlı kaşığı biberiye
    1 Adet soğan
    1 Kahve fincanı mısırözü yağı
    1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
    3 Adet haşlanmış havuç
    Tuz, karabiber
    Bağlamak için : Pamuk ipliği

    Sosu için :
    1 Kahve fincanı mısırözü yağı
    3 Diş sarmısak
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Kahve fincanı sirke
    1 Çay bardağı su
    Yeterince tuz ve karabiber





    Hazırlanışı
    Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
    Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
    Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
    Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
    İple her yerinden sıkıca bağlayın.
    Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
    Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
    Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
    Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
    Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
    Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
    Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
    Dilimleyerek servis yapın.

      Forum Saati Perş. Mayıs 02, 2024 1:10 am