Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    AY ÇÖREGİ

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    AY ÇÖREGİ 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    AY ÇÖREGİ Img_left100000/100000AY ÇÖREGİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    AY ÇÖREGİ Img_left100000/100000AY ÇÖREGİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    AY ÇÖREGİ Img_left100000/100000AY ÇÖREGİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon AY ÇÖREGİ

    Mesaj tarafından bucocukdeli Cuma Kas. 07, 2008 9:28 pm

    Malzemeler
    3 Su Bardağı Un
    100 gr. Margarin
    1 Kahve Fincanı Süt
    1 Adet Yumurta Akı
    Bir Miktar Yaş Maya
    1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker
    1 Dilim Bayat Ekmek İçi
    1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    1 Çay Kaşığı Yenibahar


    Yemeğin Tarifi
    3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
    Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
    Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 9:03 am