Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    AYVALI ESMER BİSKÜVİ

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    AYVALI ESMER BİSKÜVİ 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    AYVALI ESMER BİSKÜVİ Img_left100000/100000AYVALI ESMER BİSKÜVİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    AYVALI ESMER BİSKÜVİ Img_left100000/100000AYVALI ESMER BİSKÜVİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    AYVALI ESMER BİSKÜVİ Img_left100000/100000AYVALI ESMER BİSKÜVİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon AYVALI ESMER BİSKÜVİ

    Mesaj tarafından bucocukdeli Cuma Kas. 07, 2008 9:29 pm

    Malzemeler
    1 Adet Ayva
    1 Çay Bardağı Tozşeker
    1 Su Bardağı Kepekli Un
    1+1/3 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
    1 Su Bardağı Şeker
    1 Adet Yumurta
    100 gr. Margarin
    1/2 Paket Kabartma Tozu


    Yemeğin Tarifi
    Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
    Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.
    Bir çay bardağı yardımıyle yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 7:45 am