Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ALMAN KURABİYESİ

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ALMAN KURABİYESİ 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ALMAN KURABİYESİ Img_left100000/100000ALMAN KURABİYESİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ALMAN KURABİYESİ Img_left100000/100000ALMAN KURABİYESİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ALMAN KURABİYESİ Img_left100000/100000ALMAN KURABİYESİ Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ALMAN KURABİYESİ

    Mesaj tarafından bucocukdeli Cuma Kas. 07, 2008 9:30 pm

    Malzemeler
    375 gr.Tereyağı
    5 Bardak Un
    1 Tatlı Kaşığı Maya
    1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
    2 Yumurtanın Sarısı
    100 gr.İri Taneli Toz Şeker


    Yemeğin Tarifi
    Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın.Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin.
    Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun.
    Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin.175 derece ısıda 12-15 dk.pişirin.Ve soğumaya bırakın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:13 am