Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ARTILI KURABİYE

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ARTILI KURABİYE 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ARTILI KURABİYE Img_left100000/100000ARTILI KURABİYE Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ARTILI KURABİYE Img_left100000/100000ARTILI KURABİYE Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ARTILI KURABİYE Img_left100000/100000ARTILI KURABİYE Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ARTILI KURABİYE

    Mesaj tarafından bucocukdeli Cuma Kas. 07, 2008 9:33 pm

    Malzemeler
    1 Adet Yumurta
    1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri
    2,5 Su Bardağı Un
    200 gr.Margarin
    İçi İçin:
    6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    4 Adet Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Süt
    1,5 Su Bardağı Şeker


    Yemeğin Tarifi
    Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
    Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
    Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirin.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dk.pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 9:03 am