Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BRİYOS

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    BRİYOS 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BRİYOS Img_left100000/100000BRİYOS Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    BRİYOS Img_left100000/100000BRİYOS Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    BRİYOS Img_left100000/100000BRİYOS Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon BRİYOS

    Mesaj tarafından bucocukdeli Cuma Kas. 07, 2008 9:35 pm

    Briyoş (10-12 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
    Mayalı Hamur Malzemesi
    4.5 Su Bardağı Un
    1 Kahve Fincanı Tozşeker
    1 Kahve Fincanı Süt
    4 Kahve Fincanı Margarin
    3 Adet Yumurta
    1 Limon Suyu
    5 Tatlı Kaşığı Toz Maya
    1 Çay Kaşığı Tuz
    Üzerine Sürmek İçin
    1 Yumurta Sarısı
    2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi


    Yemeğin Tarifi
    Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin
    Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın.
    Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis yap

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 6:10 am