Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı

    ebrar
    ebrar

    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Img_left100/100Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Img_left100/100Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Img_left100/100Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon Patlıcanlı Yelpaze Kebabı

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:51 pm

    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Patlicanli_yelpaze_kebabi_00
    Malzemeler:

    • 1 kg bostan patlıcan (Küçüklerinden)

    Köftesi İçin:

    • 300 gr kıyma
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 1 adet orta boy kuru soğan (Rende)
    • 1 adet yumurta
    • 1/2 demet maydanoz
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 çay kaşığı pulbiber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1/2 çay kaşığı kimyon

    Sosu İçin:

    • 3 adet domates
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • Tuz

    Yapılışı:

    • Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
    • Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
    • Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
    • Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
    • Köfte şekli veriyoruz.
    • Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
    • Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
    • Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
    • Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
    • Tepsiyi yağlıyoruz.
    • Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
    • Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
    • Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
    • Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz.


    Görseller:
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_01Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_02
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_03Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_04[
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_05Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_06Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_07




    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_08
    Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Thumbs_patlicanli_yelpaze_kebabi_09

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 9:47 pm