Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    Hasan Paşa Köftesi

    ebrar
    ebrar

    Hasan Paşa Köftesi 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    Hasan Paşa Köftesi Img_left100/100Hasan Paşa Köftesi Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    Hasan Paşa Köftesi Img_left100/100Hasan Paşa Köftesi Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    Hasan Paşa Köftesi Img_left100/100Hasan Paşa Köftesi Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon Hasan Paşa Köftesi

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:53 pm

    Malzemeler:

    • 500 gr kıyma
    • 2 dilim ekmek
    • 1 adet soğan
    • 2 adet yumurta
    • Karabiber
    • Pulbiber
    • Kimyon
    • Tuz

    Püre için:

    • 3-4 adet patates
    • 3 kaşık yağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • Karabiber
    • Tuz

    Yapılışı:

    • İki defa çekilmiş etin içerisine ısıtılmış ve ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu, karabiberi koyup iyice yoğuruyoruz.
    • Köftelerden yumurta büyüklüğünde parçaları alıp yuvarlak şekle getirip tam ortalarını iyice çukurlaştırıp bir tepsiye diziyoruz.
    • Üzerine 2 kaşık yağ koyup hararetli fırında 2o-25 dakika pişiriyoruz.
    • Diğer tarafta patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz.
    • Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz ve karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz.
    • Sonra bu püreden sıkma torbasına doldurup köftelerin içine sıkıyoruz.
    • 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandırıp tepsideki köftelerin dibine döküp 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
    • Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alıyoruz.
    • Sıcak olarak servis yapıyoruz.

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 8:13 pm