Malzemeler:
Püre için:
Yapılışı:
- 500 gr kıyma
- 2 dilim ekmek
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Tuz
Püre için:
- 3-4 adet patates
- 3 kaşık yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- İki defa çekilmiş etin içerisine ısıtılmış ve ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu, karabiberi koyup iyice yoğuruyoruz.
- Köftelerden yumurta büyüklüğünde parçaları alıp yuvarlak şekle getirip tam ortalarını iyice çukurlaştırıp bir tepsiye diziyoruz.
- Üzerine 2 kaşık yağ koyup hararetli fırında 2o-25 dakika pişiriyoruz.
- Diğer tarafta patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz.
- Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz ve karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriyoruz.
- Sonra bu püreden sıkma torbasına doldurup köftelerin içine sıkıyoruz.
- 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandırıp tepsideki köftelerin dibine döküp 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alıyoruz.
- Sıcak olarak servis yapıyoruz.