Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    bezelyeli pilav

    ebrar
    ebrar

    bezelyeli pilav 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    bezelyeli pilav Img_left100/100bezelyeli pilav Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    bezelyeli pilav Img_left100/100bezelyeli pilav Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    bezelyeli pilav Img_left100/100bezelyeli pilav Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon bezelyeli pilav

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:56 pm

    MALZEMELER

    Pilav için :
    2 Su bardağı pirinç
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Çorba kaşığı sıvıyağ
    2 Su bardağı kaynar su
    Tuz
    Bezelye sote için :
    4 Su bardağı kaynar su
    1 Çay kaşığı karbonat
    Tuz
    Yarım kilo bezelye
    1 Adet soğan


    Hazırlanışı



    • Pirinci yıkayıp, suyunu süzün.
    • Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun.
    • Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın.
    • 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin.
    • Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın.
    • 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün.
    • Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun.
    • Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin.
    • Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin.
    • Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın.
    • Sıcak olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 9:10 pm