Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    CEVİZLİ KAYISILI PİLAV

    ebrar
    ebrar

    CEVİZLİ KAYISILI PİLAV 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Img_left100/100CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Img_left100/100CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Img_left100/100CEVİZLİ KAYISILI PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon CEVİZLİ KAYISILI PİLAV

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:58 pm

    MALZEMELER

    1 Su bardağı pirinç
    3 Çorba kaşığı margarin
    1 Adet soğan
    2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    6 Adet kuru kayısı
    3 Çorba kaşığı ceviz
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Yarım çay kaşığı tozşeker
    1.5 Su bardağı tavuksuyu
    Tuz, karabiber


    Hazırlanışı



    • Öncelikle 1 su bardağı pirinci bol suyla yıkayın.
    • Tuzlu suda yaklaşık 2 saat bekletin.
    • Başka bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini alın.
    • İçine rendelenmiş soğanı koyun.
    • Hafif ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
    • 2 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, suyu ve iyice süzülmüş pirinci de ekleyip, 1-2 dakika daha çevirin.
    • Küçük doğranmış 6 adet kayısı ve 3 çorba kaşığı iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin.
    • Yarım çay kaşığı tarçın, şeker, karabiber, tuz ve 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip, karıştırın.
    • Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.
    • Su kaynayınca ateşi kısın.
    • Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
    • Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün.
    • 30 Dakika dinlendirip, iyice demlenmesini sağlayın.
    • Sıcak olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 7:24 am