Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BUHARA PİLAVI

    ebrar
    ebrar

    BUHARA PİLAVI 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BUHARA PİLAVI Img_left100/100BUHARA PİLAVI Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    BUHARA PİLAVI Img_left100/100BUHARA PİLAVI Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    BUHARA PİLAVI Img_left100/100BUHARA PİLAVI Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon BUHARA PİLAVI

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:59 pm

    Yarım kilo kuşbaşı et
    1 Demet maydanoz
    1 Adet orta boy havuç
    1 Adet küçük domates
    3-4 Adet sivribiber
    2 Adet soğan
    2 Su bardağı pirinç
    3 Su bardağı su
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    1.5 Çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber



    Hazırlanışı



    • Etin üzerini geçecek kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    • Kalan suyunu ayırın.
    • Yayvan bir tencerenin içine soyulmuş ve iri doğranmış soğanları koyun.
    • Soğanların üzerini kapatacak şekilde karabiber serpin.
    • Üzerine kıyılmış maydanozları koyun.
    • Maydanozun üzerine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates, sivribiber ve rendelenmiş havucu ekleyin.
    • Diğer tarafta bir saat tuzlu suda beklettiğiniz pirinci sıvıyağda pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
    • Tenceredeki malzemelerin üzerine yerleştirin.
    • Suyu ve ayırdığınız etsuyunu katıp, tereyağını ekleyerek kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
    • Pilavı ateşten indirdikten sonra 1 saat dinlendirin.
    • Büyükçe yuvarlak bir tabağı tencerenin ağzına kapatarak ters çevirin ve servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:36 am