Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BİBERLİ PİLAV

    ebrar
    ebrar

    BİBERLİ PİLAV 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BİBERLİ PİLAV Img_left100/100BİBERLİ PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    BİBERLİ PİLAV Img_left100/100BİBERLİ PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    BİBERLİ PİLAV Img_left100/100BİBERLİ PİLAV Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon BİBERLİ PİLAV

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 1:00 pm

    1 Çorba kaşığı zeytinyağı
    1 Adet soğan
    2 Adet dolmalık biber
    1 Adet kırmızıbiber
    1 Su bardağı pirinç
    2 Adet domates
    1.5 Su bardağı su
    Tuz








    Hazırlanışı



    • Zeytinyağını tencerede kızdırın.
    • Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
    • Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın.
    • Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
    • Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın.
    • Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin.
    • Pilavın suyunu ayarlayın.
    • Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin.
    • Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın.
    • Hafif lapa olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 9:03 am