Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    Pırasa Dolması

    ebrar
    ebrar

    Pırasa Dolması 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    Pırasa Dolması Img_left100/100Pırasa Dolması Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    Pırasa Dolması Img_left100/100Pırasa Dolması Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    Pırasa Dolması Img_left100/100Pırasa Dolması Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon Pırasa Dolması

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 1:12 pm

    Pırasa Dolması Pirasa_dolmasi_00
    Malzemeler:


    • 1 kg pırasa (Kalınlarından)
    • 300 gr kıyma
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1/2 demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı pulbiber
    • 1/2 çay kaşığı karabiber
    • Tuz
    • Limon
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 yemek kaşığı salça


    Yapılışı:


    • Pırasaların dış yapraklarını temizliyoruz. Yıkıyoruz.
    • 4 parmak eninde kesiyoruz.
    • Tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.
    • Pırasaları haşlıyoruz. (Fazla haşlamıyoruz)
    • Diğer tarafta bir kaba pirinçleri koyup yıkıyoruz.
    • Üzerine kuru soğanları doğruyoruz.
    • Kıymayı, salçayı, pulbiberi, karabiberi, sıvıyağını, maydanozu, tuzu katıp bütün harcı karıştırıyoruz.
    • Daha sonra bir parça pırasayı elimize alıp boyuna bir tarafından kesiyoruz.
    • Pırasaları tek tek ayırıyoruz.
    • Zarlarını alıyoruz.
    • Pırasaların bir kenarına içten koyuyoruz, sigara sarar gibi sarıyoruz.
    • Tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup her tarafına sürüyoruz.
    • Pırasaları tencereye dik dik sıralıyoruz.
    • Üzerine çıkacak kadar su koyup kısık ateşte pırasalar pişene kadar pişiriyoruz.
    • Sıcak olarak limon suyuyla servis yapıyoruz.


    NOT: Suyu çekince sıcak su ilave ediyoruz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 9:22 pm