Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    EZOGELIN CORBASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    EZOGELIN CORBASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    EZOGELIN CORBASI Img_left100000/100000EZOGELIN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    EZOGELIN CORBASI Img_left100000/100000EZOGELIN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    EZOGELIN CORBASI Img_left100000/100000EZOGELIN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon EZOGELIN CORBASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:44 pm

    1 Su bardağı kırmızı mercimek
    1 Çorba kaşığı pirinç
    2.5 Su bardağı et suyu
    1 Adet soğan
    2 Çorba kaşığı un
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Tatlı kaşığı nane
    1 Tatlı kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
    Yeterince su
    Tuz



    Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
    Et suyunu kaynatın.
    Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
    Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
    Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
    İçine unu ilave edin.
    Unun rengi değişene dek kavurun.
    İçine azar azar ılık su dökün.
    Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
    Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
    Başka bir tavada yağ eritin.
    İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
    Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 1:36 pm