Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    HAMURLU GERDAN CORBASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    HAMURLU GERDAN CORBASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    HAMURLU GERDAN CORBASI Img_left100000/100000HAMURLU GERDAN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    HAMURLU GERDAN CORBASI Img_left100000/100000HAMURLU GERDAN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    HAMURLU GERDAN CORBASI Img_left100000/100000HAMURLU GERDAN CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon HAMURLU GERDAN CORBASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:47 pm

    1 Adet gerdan
    6 Su bardağı su
    3 Adet yumurta
    3 Çorba kaşığı un
    3 Çorba kaşığı yoğurt
    1 Çorba kaşığı tereyağ
    Kırmızı tozbiber
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için sıvıyağ
    Hamuru için :
    3 Adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Tuz



    Gerdanı suda haşlayın.
    Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
    Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
    Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
    Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
    Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
    Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
    Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
    Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
    Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
    Sıcak olarak servis yapın

      Forum Saati Paz Mayıs 19, 2024 6:48 am