2 adet Kabak
3 çorba kaşığı un
Yarım Çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
750 ml. süt
2.5 su bardağı su
Yarım demet dere otu
biraz kırmızı biber
Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.
Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Kavrulmuş un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktır.Karıştırdıkça düzelecektir.
Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
Dereotunu son anda ekleyin.
Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim
3 çorba kaşığı un
Yarım Çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
750 ml. süt
2.5 su bardağı su
Yarım demet dere otu
biraz kırmızı biber
Unu ayçiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim.
Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Kavrulmuş un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktır.Karıştırdıkça düzelecektir.
Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
Dereotunu son anda ekleyin.
Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim