Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    IZGARA LUFER

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    IZGARA LUFER 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    IZGARA LUFER Img_left100000/100000IZGARA LUFER Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    IZGARA LUFER Img_left100000/100000IZGARA LUFER Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    IZGARA LUFER Img_left100000/100000IZGARA LUFER Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon IZGARA LUFER

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:57 pm

    1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
    (ızgara telini yağlamak için)
    4 Adet orta boy lüfer
    (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
    30 gr un (4 çorba kaşığı)
    Yarım çay kaşığı tuz
    Beyazbiber
    2 Adet limonun suyu
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


    Önce ızgarayı yakın.
    Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
    Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
    Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
    Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
    Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
    Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
    1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
    Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
    Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
    Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
    Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
    Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
    Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 12:13 pm