Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    BÜRYAN pilav

    ebrar
    ebrar

    BÜRYAN pilav 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    BÜRYAN pilav Img_left100/100BÜRYAN pilav Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    BÜRYAN pilav Img_left100/100BÜRYAN pilav Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    BÜRYAN pilav Img_left100/100BÜRYAN pilav Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon BÜRYAN pilav

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 12:59 pm

    MALZEMELER

    1 Kilo kuzu eti
    2 Su bardağı pirinç
    1 Demet taze soğanın yeşil kısmı
    4 Su bardağı et suyu
    1 Çorba kaşığı margarin
    Bir miktar kuru nane
    Tuz, karabiber, kekik


    Hazırlanışı



    • Kasaba kestirdiğiniz kemikli kuzu etlerini 5 su bardağı suda iyice haşlayın.
    • Etin suyunu ayırıp, bir kenarda bekletin.
    • Taze soğanların yeşil kısımlarını yarımşar santim boyunda kestikten sonra margarinle hafifçe öldürün.
    • Üzerine bol soğuk suda yıkanmış pirinçleri koyun.
    • Pişmiş etleri de pirincin üzerine yerleştirin.
    • 4 Su bardağı et suyunu da ilave ederek büryanı pişirin.
    • Ocağı kapattıktan sonra yemeğin üzerine dilediğiniz kadar kuru nane, karabiber ve kekik serpip servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 8:10 am