MALZEMELER:
*1 KİLO PATATES
*1 SU BARDAĞI MAYONEZ
*1 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU
*5-6 ADET ORTA BOY HAVUÇ
*1 DEMET MAYDONOZ
*1 DEMET TAZE SOĞAN
*1 KASE PANCAR TURŞUSU YADA RENDELENMİŞ MOR LAHANA
*TUZ
HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlanır ve iyice ezilir.mayonez,limon suyu ve tuz ilave edilir ve 3' ayrılır.Ayrılan ilk bölüm ince rendelenmiş havuçla karıştırılır ve kek kalıbının tabanına yerleştirilir.İkinci bölüm ince doğranmış maydonoz ve soğanla karıştırılır ve kalıba yerleştirilir.Kalan patates ince doğranmış turşu (turşu yoka rendelenmiş mor lahana ) ile karıştırılır ve kalıbın son katı olarak yerleştirilir.5-6 saat buzdolabında bekletilir.Kalıp ters çevrilerek servis yapılır.( TURUNCU,YEŞİL VE MORUN MÜKEMMEL BULUŞMASI) AFİYET OLSUN...
*1 KİLO PATATES
*1 SU BARDAĞI MAYONEZ
*1 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU
*5-6 ADET ORTA BOY HAVUÇ
*1 DEMET MAYDONOZ
*1 DEMET TAZE SOĞAN
*1 KASE PANCAR TURŞUSU YADA RENDELENMİŞ MOR LAHANA
*TUZ
HAZIRLANIŞI:
Patatesler haşlanır ve iyice ezilir.mayonez,limon suyu ve tuz ilave edilir ve 3' ayrılır.Ayrılan ilk bölüm ince rendelenmiş havuçla karıştırılır ve kek kalıbının tabanına yerleştirilir.İkinci bölüm ince doğranmış maydonoz ve soğanla karıştırılır ve kalıba yerleştirilir.Kalan patates ince doğranmış turşu (turşu yoka rendelenmiş mor lahana ) ile karıştırılır ve kalıbın son katı olarak yerleştirilir.5-6 saat buzdolabında bekletilir.Kalıp ters çevrilerek servis yapılır.( TURUNCU,YEŞİL VE MORUN MÜKEMMEL BULUŞMASI) AFİYET OLSUN...