Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    mayonezli karışık salata tarifi

    ebrar
    ebrar

    mayonezli karışık salata tarifi 000411


    Kadın
    Mesaj Sayısı : 113
    Yaş : 55
    YETKİ : PAYLASIMCI
    Kayıt tarihi : 01/11/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    mayonezli karışık salata tarifi Img_left100/100mayonezli karışık salata tarifi Empty_bar_bleue  (100/100)
    SEVİYE:
    mayonezli karışık salata tarifi Img_left100/100mayonezli karışık salata tarifi Empty_bar_bleue  (100/100)
    AKTİFLİK:
    mayonezli karışık salata tarifi Img_left100/100mayonezli karışık salata tarifi Empty_bar_bleue  (100/100)

    ikon mayonezli karışık salata tarifi

    Mesaj tarafından ebrar C.tesi Kas. 22, 2008 1:06 pm

    • 2 adet orta boy şalgam
    • 2 adet büyük boy havuç
    • Bir parça beyaz lahana
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 limon
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 tatlı kaşığı nişasta
    • Tuz


    1- Nişasta 1 su bardağı su ile karıştırılarak küçük bir tavada muhallebi kıvamında pişirilip soğumaya bırakılır.
    2- Ayrı bir kapta da bir çay bardağı yağ ile bir limon suyu karıştırılır.
    3- Dibi dar bir kaba 1 yumurta kırılıp, fiske kadar tuz ilave edilip mikserin son hızında çırpmaya başlanır. Yumurta kabarmaya başladığı zaman limonlu zeytinyağından da damla damla dökülerek çırpma işlemine en az 10-15 dakika devam edilir.
    4- Ardından daha önce pişirilen nişastalı hamur da karışıma ilave edilir. Bir miktar daha çırpılıp, dolapta soğumaya bırakılır.
    5- Şalgamın kabukları soyulup, yıkanır ve rendeden geçirilir. Havuçlar kazınıp temizlendikten sonra rendelenir. Beyaz lahana yıkanıp rendelenir. Sarımsak soyulup ezilir.
    6- Geniş bir kapta rendelenen şalgam, havuç, lahana ve sarımsak karıştırılır.
    7- Mayonez de dolaptan çıkarılıp malzemeye katılıp karıştırılır. Yoğurt da ilave edilip, kanştmldıktan sonra salata tabaklarına güzelce yerleştirilir.
    8- Bu salatanın üstüne değişik süslemeler yapılabilir. Salatalık turşusu uzunlamasına 2-3 yerinden kesilip yelpaze gibi açtırılıp salatanın üzerine konur. Havuç halka halka kesilip kenarlan bıçakla çentilip papatya şekli verilebilir. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz taneleri, zeytin taneleri ile farklı süslemeler yapılabilir. Hayal gücünüzü kullanıp değişik süslemeli salatalarla davet sofralarınızı şenlendirmek sizin elinizde. Not:Bu salatanın içindeki malzemeleri arzunuza göre değiştirebilirsiniz. Mesela şalgamın yerine kereviz veya turp kullanılabilir.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:36 am