Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    DUGUN CORBASI 3

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    DUGUN CORBASI 3 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    DUGUN CORBASI 3 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 3 Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    DUGUN CORBASI 3 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 3 Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    DUGUN CORBASI 3 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 3 Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon DUGUN CORBASI 3

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:42 pm

    Yarım koyun boynu
    15 Su bardağı soğuk su (3 litre)
    1 Adet küçük soğan
    1 Adet küçük havuç
    2 Kahve fincanı un
    Yarım su bardağı et suyu
    1 Tatlı kaşığı tuz
    2 Adet yumurta sarısı
    1 Adet limon suyu
    1 Çorba kaşığı dolusu tereyağı
    1 Çay kaşığı kırmızıbiber
    Etin pişme süresi : 2 saat



    Koyunun boynunu bir tencereye koyup üzerine 15 su bardağı soğuk su(3 litre), 1 adet küçük soğan ve 1 adet küçük havuç koyup hızlı ateşte kaynatın.
    Kaynarken üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın ve pişinceye kadar orta ateşte 2 saat kaynatıp boynu bir tabağa çıkarın.
    Bir süzgeç yadımı ile suyunu tencereye süzdürün, bu su tam 2 litre olmalıdır.
    Bu suyu tekrar ateşe koyun.
    Küçük bir kapta unla yarım su bardağı et suyunu iyice karıştırın ve kaynamakta olan et suyuna yedirin.
    Sonra tuzunu ilave edip ağır ağır kaynatarak 15 dakika daha pişirin.
    Tabaktaki boyun etini iyice temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve çorbaya ilave edin.
    2 adet yumurta sarısını çatalla iyice çırpıp, limon suyunu ilave edin ve 1-2 kaşık çorba suyu ile ılık hale getirdikten sonra çorbaya ilave edin.
    Tereyağını bir tavada kızdırıp içine kırmızıbibri ilave edip ateşten alın.
    Çorbayı sıcak servis yaparken tabakların üzerine birer çay kaşığı kırmızıbiberli yağı gezdirin.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 12:13 pm