Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    DUGUN CORBASI 2

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    DUGUN CORBASI 2 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    DUGUN CORBASI 2 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 2 Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    DUGUN CORBASI 2 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 2 Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    DUGUN CORBASI 2 Img_left100000/100000DUGUN CORBASI 2 Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon DUGUN CORBASI 2

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:41 pm

    Yarım kilo gerdan kuzu eti
    1.5 litre su
    Yarım su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    Yarım limon suyu
    100 gr margarin
    Tuz, kırmızıbiber


    Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın.
    Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın.
    Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın.
    Eti haşladığınız suyu bir süzgeç yardımı ile süzün ve bu suyu tekrar ateşe koyun (su azsa üzerine su ilave edin).
    Yarım su bardağı su ile yarım su bardağı unu karıştırıp kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
    Tuzunu ilave edip 5-10 dakika daha pişirin.
    Küçük parçalara ayırdığınız eti çorbaya ilave edin.
    İçine yarım limon suyunu sıkın.
    Bir tavada 100 gr margarin kızdırıp kırmızıbiberi ilave ederek ateşten alın.
    Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 1:10 pm