Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ENGİNAR CORBASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ENGİNAR CORBASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ENGİNAR CORBASI Img_left100000/100000ENGİNAR CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ENGİNAR CORBASI Img_left100000/100000ENGİNAR CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ENGİNAR CORBASI Img_left100000/100000ENGİNAR CORBASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ENGİNAR CORBASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 4:44 pm

    2 Adet taze enginar veya konserve
    2 Su bardağı su
    1 Adet limon suyu
    2 Çorba kaşığı un
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    3 Su bardğı sıcak et suyu
    Yarım demet dereotu
    1 Çorba kaşığı süt kreması
    4-5 Dal maydanoz
    1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Tuz, karabiber


    Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
    1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
    Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
    Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
    Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
    Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
    Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 10:20 am