Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ETLİ YAPRAK DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ETLİ YAPRAK DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ETLİ YAPRAK DOLMASI Img_left100000/100000ETLİ YAPRAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ETLİ YAPRAK DOLMASI Img_left100000/100000ETLİ YAPRAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ETLİ YAPRAK DOLMASI Img_left100000/100000ETLİ YAPRAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ETLİ YAPRAK DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:34 pm

    1/2 Kg ota yağlı kıyma
    300 Gr salamura asma yaprağı
    2 Çorba kaşığı pirinç
    2 Adet soğan
    1 Demet maydanoz
    1 Çorba kaşığı salça
    Tuz ve karabiber



    Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın.
    Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırın.
    Tuz ve karabiber ekleyin.
    Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alın.
    Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin.
    Tüm yaprakları bu şekilde bitirin.
    Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın.
    Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
    NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
    Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
    Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 7:44 am