Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    SALGAM DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    SALGAM DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    SALGAM DOLMASI Img_left100000/100000SALGAM DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    SALGAM DOLMASI Img_left100000/100000SALGAM DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    SALGAM DOLMASI Img_left100000/100000SALGAM DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon SALGAM DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:48 pm

    1 Kilo şalgam
    200 gr kıyma
    1 Çay bardağı bulgur
    1 Adet soğan
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    1 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı salça
    Reyhan otu
    Tuz, karabiber



    Kıymayı derin bir kaba alın.
    Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.
    Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.
    10 Dakika kadar haşlayın.
    Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.
    Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.
    Şalgamları yumuşayana dek pişirin.
    Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 8:10 am