Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    PATLICAN DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    PATLICAN DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon PATLICAN DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:43 pm

    250 gr kıyma
    6 Adet patlıcan
    1 Çay bardağı pirinç
    1 Adet soğan
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı haşlanmış nohut
    Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Ekşi sos için :
    3 Diş sarımsak
    1 Çorba kaşığı kuru nane
    1 Adet limon suyu
    Dolmaların ağzını kapatmak için ; domates kabukları



    Önce patlıcanların içini oyup, tuzlu suda bekletin.
    Acısı çıktıktan sonra suyunu süzüp, bir bez ile kurulayın.
    Kıymayı derin bir kaba alın.
    Yemeklik doğranmış soğanı ve pirinci ekleyin.
    Haşlanmış nohut ve salçayı ekleyip, karıştırın.
    Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiber serpin.
    Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
    Tüm malzemeyi karıştırıp, oyulmuş patlıcanların içine doldurun.
    Üzerine domates kabuklarını kapatın ve tencereye dizin.
    Yarısına gelecek kadar su koyup, ağır ateşte pişirin.
    Pişmesine yakın sarımsak, kuru nane ve limon suyunu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin.
    1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:36 am