Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Img_left100000/100000KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon KAVURMALI KURU PATLICAN DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:38 pm

    500 gr kavurmalık kuşbaşı et
    20 Adet kuru patlıcan
    4 Adet soğan
    1 Çay bardağı sıvıyağ
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Çay bardağı pirinç
    1 Çorba kaşığı salça
    1 Çay kaşığı fesleğen
    1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    Yeteri kadar tuz, karabiber


    Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
    Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.
    Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.
    Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.
    Tencereye yatık olarak dizin.
    Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
    Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.
    Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    30 Dakika dinlendirip, servis yapın.
    NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 9:42 am