Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    ISPANAK DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    ISPANAK DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    ISPANAK DOLMASI Img_left100000/100000ISPANAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    ISPANAK DOLMASI Img_left100000/100000ISPANAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    ISPANAK DOLMASI Img_left100000/100000ISPANAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon ISPANAK DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:37 pm

    1 Demet ıspanak
    1 Çorba kaşığı margarin
    6 Adet soğan
    2 Kahve fincanı dolmalık pirinç
    2 Su bardağı su
    300 Gr az yağlı kıyma
    Birer tutam kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane
    Tuz ve karabiber



    Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın ve irilerinden yapraklar ayırın.
    Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın ve soğuk suya atarak haşlanmasını durdurun.
    Ortasındaki damarlı kısmı atın ve bu şekilde yaprakları da ikiye bölün.
    Tencereye yağın yarısını koyup eritin,kıyılmış soğanları katın ve karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
    Pirinci katıp karışırın,içine yarım bardak su koyup 4-5 dakika pişirin.
    Tencereyi ateşten indirin ve tuz ve karabiber serpin.
    Tenceredekiler ılınınca içine nane,maydanoz ve dereotu ekleyin.
    Kıymayı da ilave edin ve karıştırın.
    Bir tahtanın üzerine ıspanak yapraklarını yayın ve her yaprağın içine yarım ceviz iriliğinde harçtan koyun.
    Yaprakları sarıp rulo haline getirin ve dolmaları üst üste bir tencereye sıralayın.
    Üzerine 2 bardak suyla yağı da koyun.
    40-45 dakika pişirin ve ateşten alın.
    Sıcak sıcak servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 7:44 am