Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    TAVUKLU KABAK DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    TAVUKLU KABAK DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    TAVUKLU KABAK DOLMASI Img_left100000/100000TAVUKLU KABAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    TAVUKLU KABAK DOLMASI Img_left100000/100000TAVUKLU KABAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    TAVUKLU KABAK DOLMASI Img_left100000/100000TAVUKLU KABAK DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon TAVUKLU KABAK DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:48 pm

    4 Adet iri kabak
    300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
    2 Adet salatalık
    4-5 Dal roka
    1 Adet limon suyu
    3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber





    Hazırlanışı
    Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın.
    Roka yapraklarını yıkayıp, süzün.
    Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin.
    Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın.
    Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın.
    Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun.
    Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin.
    1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
    Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
    Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin.
    Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün.
    Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:36 am