Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Misafir


    PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI

    bucocukdeli
    bucocukdeli

    PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI 001511


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 567
    Yaş : 29
    YETKİ : MODERATÖR
    Kayıt tarihi : 14/09/08

    BASARI MODU
    DENGE:
    PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Img_left100000/100000PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    SEVİYE:
    PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Img_left100000/100000PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)
    AKTİFLİK:
    PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Img_left100000/100000PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI Empty_bar_bleue  (100000/100000)

    ikon PASTIRMALI ENGINAR DOLMASI

    Mesaj tarafından bucocukdeli C.tesi Eyl. 20, 2008 5:43 pm

    4 Adet taze enginar
    120 gr partırma
    1 Adet havuç
    1 Adet patates
    1 Adet soğan
    100 gr iç bakla
    1 Fincan limon suyu
    1 Fincan zeytinyağı
    1 Çorba kaşığı un
    2 Su bardağı su
    1 Çay kaşığı şeker
    Tuz



    Enginarları soyup, etli kısımlarını çıkardıktan sonra limon suyu sıkılmış ve unlanmış suda bekletin.
    Böylece kararmalarını önlemiş olursunuz.
    Bu arada orta boy bir tencerenin içine sırasıyla yağı, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesleri koyarak 10 dakika kavurun.
    Bir çorba kaşığı unu üzerine serperek karıştırın.
    Karışımın üzerine sırasıyla 2 su bardağı su, limon suyu, tuz şeker, enginarlar ve iç baklayı ilave edin.
    Bu malzemeleri ilave ettikten sonra 30 dakika daha kaynatın.
    Tencerenin içindeki malzemeler yumuşadıktan sonra enginarların içine havuçlu patatesli harçtan eşit miktarda doldurun.
    Soğuduktan sonra tabağın kenarına pastırmaları dizip, servis yapın.

      Forum Saati Ptsi Mayıs 20, 2024 5:45 am